• Mycostop 25гр.
Mycostop

Произведен от естествено срещаща се бактерия, Streptomyces griseoviridis, Микостоп вирее в кореновата зона на растенията. Когато се приложи като заливане или при пръскане, спорите и мицела на Stгерtоmусеs културата в Микостоп покълват и започват да се развиват около кореновата система на растението. При развитието си Stгерtоmусеs образува биологична защита към кореновите инфекциозни патогени, гъби които причиняват болести като увяхване и кореново гниене. Микостоп се използва от производителите на земеделска продукция срещу болести причинени от Питиум, Фузариум, Ботритис, Алтернария, Фомопсис, както и Ризоктония и Фитофтора. Микостоп има особено добра активност против Фузариум. 
Микостоп е създаден за подобряване на силата на растението, увеличаване на добива основаващо се на отсъстващата активност на патогените. Обяснението е че Stгерtоmусеs продуцира стимулиращи коренови растежни хормони, също така спира действието на малките коренови патогени които бавно се хранят и се развиват върху повредените корени. 
Използвайте Микостоп за третиране на семена, при разсаждане, при възрастните растения. При производство на разсад ползвайте Микостоп в доза 1-2 грама на 1  квадратен метър, при по-голям разсад в количество 1-3 грама за половин квадратен метър. 

Как да използваме Микостоп /Mycostop/:
  • Разсад от зеленчуци, декоративни растения и билкиПрибавя се в субстрата по 1 до 5 гр на квадратен метър или се залива след разсаждане в доза 2 до 10 гр на 100 м2
  • Оранжерийно производство: заливане, листно приложение или чрез капковата система незабавно след разсаждане (на минерална вата: 5-20 грама/1000 растения; на лехи: 2-5 грама/100 кв.м.) Повторения на третирането в интервал от 3 - 6 седмици. 
  • Растения за отрязан цвят или в саксии: заливане или листно приложение след присаждане, или разсаждане в доза 2 -8 грама на 1000 растения и в лехи 2 - 5 грама на 100 квадратни метра. Повторения на третирането в интервал от 3 - 6 седмици. 
  • Третиране на сухи семена: третирайте семената преди засяване с Микостоп на прах в доза 0.5 -0.9 грама на 100 грама семена, при салати 0.2 грама на 100 грама семена. 
  • Третиране на луковици и грудки: накиснете за 15 минути в 0.01-0.02% воден разтвор на Микостоп преди засаждане.
  • Резници: Потопете в 0.01-0.02% воден разтвор на Микостоп преди засаждане. 

1. Може ли Микостоп да се използва заедно с химични пестициди: 
Микостоп може да бъде приложен едновременно с голям брой пестициди, въпреки че подобен начин на употреба рядко е необходим. Преди тяхната едновременна употреба, предварително трябва да проверите съвместимостта на активните съставки и Микостоп, и също така дали има препоръчителни интервали на приложение между третиранията. 

2. Искам да приложа едновременно третиране на растенията с нематоциди и Микостоп.  Дали Микостоп е съвместим с нематоцидите?
Микостоп може да се приложи едновременно с нематоцидите, въпреки че подобен начин на употреба рядко е необходим. Преди тяхната едновременна употреба, предварително трябва да проверите съвместимостта на активните съставки и Микостоп, и също така дали има препоръчителни интервали на приложение между третиранията. 
Също така Микостоп може да се приложи и с други биологични препарати. 

3. Мога ли да използвам Микостоп чрез капковата система. Как да направя това и може ли Микостоп да премине през филтрите? 
Микостоп е много подходящ за приложение през капковата система. Водният разтвор на Микостоп може да бъде прибавен в капковата система чрез инжекционна помпа или може да се налее в смесителния резервоар. Моля да имате предвид, че Микостоп на издържа на високо концентриран торов разтвор. Микостоп няма да премине през филтрите. 

4. Защо Микостоп трябва да е складиран на хладно място? Продукта губи ли свойствата си при нарушаване на опаковката или при транспортиране?
Микостоп съдържа от бактерията принадлежаща към род Streptomyces, която има жизнеспособност и капацитет да контролира патогените по растенията и е най-добре да съхранявате продукта при температура под +8 °С в хладилно помещение. Микостоп задържа ефективността си най-малко 1 година когато е правилно съхранен. Краткотрайно съхранение за около 24 часа при стайна температура или при транспортиране не понижава ефекта на продукта. Веднъж отворен, продукта трябва да бъде използван защото Микостоп веднага абсорбира влага от въздуха. 

5. Защо първото третиране с биологичния продукт да е възможно най-рано в периода на засяване или разсаждане? 
Биологичният контрол се корени в предпазването на растенията от патогени. Биологичните продукти съдържат микроби, натурални врагове на организмите причиняващи болести по растенията. Третирането с биологични пестициди трябва да бъде приложено преди заболяването, така антибиотичните микроби имат време да се "настанят" по корените или листата на растенията и спират разпространението на патогените. Антибиотичните микроби по кореновата система или по листата заемат място и действат противоударно спрямо патогените. 

6. Имаме насаждение от домати и искаме да осигурим добра култура в края на сезона. Насаждението е с фолио. Как да приложа Микостоп? 
За Микостоп най-важната цел е контрола на кореновата система и увяхването, дължащи се на гъбите Фузариум и Фитофтора. В практиката, производителите използват Микостоп за поддържане на растенията в добро състояние, специално в периоди на тежък стрес, по този начин подсигуряват добра среда за развитие на растенията. Подходяща норма при домати при наличие на фолио е 5-8 грама на 1000 растения. Най-добър резултат се постига когато се третира след разсаждане и се повтарят третиранията в интервали от един месец. 

7. Защо Микостоп трябва да се прибави в малко количество вода преди крайната му употреба? 
Микостоп трябва да се прибави в малко количество вода 0.5 литра, престоява за около 30 минути. Тази процедура дава възможност на микробите да се активират от праховитата си форма и да абсорбират вода. След половин час сместа трябва да се разбърка и тогава вече е готова за употреба. Ако не извършим това, може да възникнат проблеми, като Микостоп може да остане във форма на бучки, които ще бъде трудно да се разбият за да се получи еднообразна суспензия. 

8. Как трябва да приложа Микостоп, ако искам да третирам чеснови или лукови семена? 
При семена от чесън Микостоп може да бъде приложен чрез потапяне на семената в 0.01 % водна суспензия на Микостоп за около 15 минути преди да ги засеем. Това третиране е ефективно за контрол върху болестите по чесъна, които се причиняват от гъбата Фузариум. Същото третиране е подходящо и при семената от лук. 

9. Праховитата плесен е проблемно заболяване въздействащо върху няколко растения и видове. Дали Микостоп е подходящ за контрол върху заболяванията причинени от плесени? 
При използването на Микостоп против коренови заболявания, практиката и изследванията показват, че Микостоп понижава вероятността за появата на праховита плесен, когато отглеждаме култури податливи на праховита плесен. Капацитета на Микостоп за контролиране на праховита плесен се основава на изграждането на по-добра имунна система на растенията, породена от по-здравата коренова система на растенията и по този начин затруднява развитието на праховитата плесен. 

За контрол над болестите, причинени от Фузариум, Алтернария, Фитофтора и Питиум (изсъхване, кореново гниене, гниене на основното стъбло), на декоративни растения, зеленчуци и билки. Потиска болести като Ризоктония и Ботритис.
 
Разсад2-10 гр./100 м2
Намокряне на разсада след  прорастването
Използвайте 0.01% разтвор
20-100 л/100м2

Оранжерийно производство
краставици, домати, пипер
5-20гр./1000 растения
или 5-20гр./100м2
Намокряне, напръскване или пускане в капковото напояване след засаждане. Трерирането се повтаря на всеки 3-6 седмици.
Използвайте 0.01% р-р 50-200л./1000 растения
или 20-50 на 100м2
Саксийни растения и отрязан цвят
2-8гр./1000 растения
2-5гр./100 м2
Намокряне, напръскване на саксийните растения незабавно след посаждането. Третирайте растенията за отрязан цвят чрез намокряне или напръскайте незабавно след засаждането. Третирането се повтаря на всеки 3-6 седмици.
Използвайте 0.01%р-р 20-80л/1000 растения
или 20-50л/100м2
Третиране на сухи семена0.5гр./100гр. семена
Сложете семената в препоръчаната доза от Микостоп на прах в резервоар. Разклатете докато семената се покрият. Складирайте семената на сухо и студено място за седмица.Билки, лукови, праз и зелеви:0.8гр./100гр. семенаСалати, гербери, сладки пипери:
0.4гр./100гр. семена
 
 
Подготвяне на разтвор от МИКОСТОП:
Подгответе 0.01 % разтвор чрез разреждане на 1 грам Микостоп в 10 литра вода. Подгответе 0.05% разтвор чрез разреждане на 1 грам Микостоп в 2 литра вода. Първо прибавете праха в приблизително 0.5 литра вода. Оставете разтворът да престои 30 минути. Разбъркайте внимателно и след това разредете с останалото количество. Използвайте разтвора в същия ден, когато е приготвен.

Съхранение 
Съхранявайте на сухо и хладно място под +80С. Оптимална температура +150С и +250С, не е активен при температури под +50С и над 450С.
Оптимален  pH  обхват – 5.5 до 7.0
Микостоп не може да бъде смесван с концентрирани разтвори на торове.
Може да бъде използван едновременно с дезинфектанти с концентрация под 50 ppm.
В неотворен пакет Микостоп ще запази активност над 12 месеца. Използвайте целия пакет от опаковката през същия ден. Ако пакета бъде оставен отворен, Микостоп изгубва активността си.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Mycostop 25гр.

  • Код на продукта : Mycostop 25гр.
  • Наличност : В наличност
    • Без данък : $0,00